Getting things done

Hoe installeren, cultiveren en behouden we een 'getting things done' klimaat in onze eigen organisatie?
Wat is er voor nodig? 


Booster van goesting én energie

We spenderen vandaag best veel aandacht aan digitalisering, employer branding en een gedegen HR-beleid. Terecht overigens. Echter, vergeet je werkingsstructuur niet onder de loep te nemen. Want ook dáár kan een grote winst geboekt worden. Zowel naar efficiëntie als een stimulerende werkomgeving. Eentje die goesting én energie geeft! 

 
Let’s get things done!

Van opstart naar upscale

De meeste organisaties starten klein. Iedereen trekt aan dezelfde kar, geen afgelijnde functies, just "getting things done"!

Naarmate er het werk toeneemt en niet meer behapbaar blijkt voor het team, worden taken en verantwoordelijkheden opgesplitst. We creëren aparte afdelingen met teamleaders en managers. Allemaal met de juiste intenties, alleen vergroten we zo onbedoeld de afstand tussen de individuele werknemer en de uiteindelijke opdracht. Hierdoor verzwakt de betrokkenheid en het gevoel van meerwaarde bij de werknemers.

Hoe houden we dan vast aan die originele mentaliteit? How do we keep getting things done?

Anders organiseren als oplossing

Als we die "getting things done" mentaliteit ook in groeiende KMO's willen behouden, moeten we het werk anders organiseren. Even terug stilstaan bij de kern van de organisatie om van daaruit een optimale structuur te bouwen. Een werkingsstructuur, die niet enkel focust op de strategische doelstellingen, maar die ook de cultuur in de organisatie bewaakt.

dot to dot waarmakers 

Elke organisatie en context is anders en verdient dan ook een aanpak op maat. We zetten structuur in als 'enabler' van gedrag en resultaat. Het herdenken en hertekenen van de bedrijfsstructuur zorgt voor :

  • een verhoogde efficiëntie

  • betere communicatie tussen mensen en teams

  • en tegelijk een werkomgeving die goesting én energie geeft

Zo bouwen we aan het perfecte klimaat voor zowel zakelijke als persoonlijke groei. Enkel samen kan het team de gezamenlijke doelstellingen behalen, met groei voor het bedrijf als resultaat.

 
 

Let's connect

Dus zit je met een case of wens je een vrijblijvend gesprek om onze diensten verder te ontdekken? Neem contact op en dan plannen we samen een 1ste gesprek in. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat!


Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Vorige
Vorige

Verandering gebeurt altijd in stapjes

Volgende
Volgende

Samen aan dezelfde koord trekken